Zeljko Lukunic/PIXSELL

Braun prešutio Milanovića

Američki politički konzultant Alex Braun, viši potpredsjednik američke tvrtke Penn Schoen Berland (PSB), još uvijek na svojim službenim stranicama nije dodao podatke da je bio savjetnik aktualnog hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Braun je 2014. godine primio nagradu američkog Udruženja političkih konzultanata kao najbolji konzultant u kampanjama izvan SAD-a, a svoju je stručnost pokazao i u Hrvatskoj, u kojoj je napravio sjajan posao sa SDP-om i premijerom Milanovićem, kojeg je gotovo doveo do drugog premijerskog mandata, iako je nekoliko mjeseci prije izbora bio u velikom zaostatku za HDZ-om.

Međutim, Braun se u svojoj biografiji još nije pohvalio da je radio u Hrvatskoj jer se na službenim stranicama tvrtke PSB nigdje ne spominje njegov rad sa SDP-om i Milanovićem. Na Braunovim osobnim stranicama navedeno je da je u karijeri radio za Tonyja Blaira i Hillary Clinton i da je bio savjetnik predsjednika Meksika, Ukrajine i Filipina te premijera Češke, Slovenije i Tajlanda, no ne spominje da je bio i savjetnik hrvatskog premijera na prošlim izborima. Pitanje je samo radi li se o sporom ažuriranju stranica ili je Braun odlučio da mu za karijeru nije najpametnije spominjati suradnju s Milanovićem.

Komentiraj