HNK Ivana pl. Zajca

Brass & percussion ansambl vas uvodi u čaroliju filmske glazbe

Koncert ‘Dobrodošli u svijet filma’ na programu je u nedjelju 10. ožujka s početkom u 19.30 sati u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

Ovaj atraktivan koncert donosi neke od najpopularnijih i najizvođenijih melodija iz glasovitih filmskih hitova američke, ali i europske produkcije: E.T., Život je lijep, Robin Hood, Jurski park, Pirati s Kariba, Sedmorica veličanstvenih, Ratovi zvijezda… 

Glazba filmu može dati posve novu dimenziju, postati važan dio radnje ili još jedan “lik“, ali može i nastaviti samostalni “život“ te čak nadići popularnost filma za koji je nastala. Najbolja filmska glazba, glazbena remek djela dugo se pamte, postaju dio kolektivne memorije.

Na nezaboravne prizore i najpoznatije filmske priče publiku će ponovno glazbom podsjetiti članovi Brass & percussion ansambla orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca kojeg čine Ivica Lukanec, Tina Horvat i Luka Horvat na trubama, hornisti Vinko Rožić, Sergey Rosul, Vasil Yenko i Tomislav Pavlić, trombonisti Marijan Orešković, Barbara Ćavar i Petar Tepšić te Romano Hantih na tubi, Antonio Ceravolo na timpanima i Pedro Rosenthal Campuzano te Dario Grgurić na udaraljkama.

Komentiraj