Branko Šerić: “Tvrdim da je 15 godina za svako ubojstvo puno”

Zbog trostrukog ubojstva u Splitu Filip Zavadlav u utorak je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

“Sud je prihvatio tvrdnje obrane da se radilo o smanjenoj ubrojivosti. Od početka pokušavam objasniti da kod njega nema motiva. Postavlja se pitanje zašto? Što se krilo u njegovoj glavi? Upravo taj izostanak motiva me po ko zna koji put uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bitno bitno smanjenje ubrojivosti nego da je bio neubrojiv”, rekao je novinarima njegov odvjetnik Branko Šerić.

Dodao je da je normalno da će se na presudu žaliti te da će žalba ići u tom smjeru. “To mi olakšava posao jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti”, rekao je Šerić.

Istaknuo je da će u žalbenom postupku pokušati što bolje obrazložiti tvrdnju o neubrojivosti. “U slučajevima ovih običnih ubojstava, iako to u žargonu nama običnim ljudima izgleda da je to nešto bezveze, ali nije tri života više nema, u pravnom smislu je velika razlika. Ako je bitno smanjene ubrojivosti, postoji mogućnost ublažavanja kazne. Tvrdim da je 15 godina za svako ubojstvo puno”, rekao je Šerić i zaključio da sa Zavadlavom nakon presude nije uspio razgovarati.

Filip Zavadlav nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora

Komentiraj