Nikola Cutuk/PIXSELL

Branitelji Petrinje prijete blokadom ceste na dan europskih izbora

Zbog izgradnje prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici, branitelji Petrinje najavili su kako će na dan europarlamentarnih izbora održati miran prosvjed i blokadu cesta prema Sisku i Petrinji.

Nastavno na dopis od 23. ožujka 2019. u kojem smo Vas tražili očitovanja, odgovore i ispunjenje naših zahtjeva, do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve.

Ovu priliku koristim da u ime Inicijative tražim odgovore i sve ono što smo tražili u prethodnom dopisu, a isto da nam dostavite do 8. svibnja 2019. Ukoliko ne zadovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji.

O šutnji administracije i ignoriranju institucija obavijestit ćemo sve medije”, stoji u dopisu koji je poslan na adresu Ministarstva unutarnjih poslova.

Komentiraj