Branitelj suca Krušlina objasnio zašto njegov klijent ‘plaća visoku cijenu’. Javio se i Mamić

Dan nakon podizanja Uskokove optužnice protiv trojice osječkih sudaca i braće Zdravka i Zorana Mamića, koji se terete za mito i pranje novca, Ljubo Pavasović Visković, branitelj suca Darka Krušlina, kojeg Ured za suzbijanje korupcoje i organiziranog kriminaliteta tereti za uzimanje mita, govorio je o okolnostima u kojima je optužen njegov branjenik.

“Radi se o događaju u kojem je u jednom pijanom stanju, dakle, Zdravko Mamić stavio Krušlinu na ruku sat u trenutku kada sudac Krušlin nije sudac u raspravnom predmetu protiv njega. Krušlin ujutro taj sat vraća u Zagreb i nakon nekog vremena duži taj spis protiv Zdravka Mamića i daje mu šest godina zatvora, ako se ne varam. Dakle, Krušlin je čovjek koji je osudio Zdravka Mamića i plaća za to visoku cijenu“, naglasio je Ljubo Pavasović Visković za RTL Danas.

Nakon podizanja najnovije optužnice, oglasio se i Zdravko Mamić.

“Sumnjali su u mene mnogi, sumnjao sam ponekad u sebe i ja. Sada više nema sumnje – tri suca koja sam prokazao kao manipulatore, lažljivce i lopove od danas su na optuženičkoj klupi. Za mene, iznenađenje u rangu informacije da je nebo plave boje. Za sve ostale, pokazatelj u kakvom stanju se nalazi hrvatsko pravosuđe. Dok trojica sudaca postaju optuženici, njihovi prijatelji, koji su im do jučer držali ljestve u zajedničkim ucjenama i iznudama ostaju na mjestu predsjednika tog istog suda i članova vijeća u drugim predmetima, predmetima koji se tiču svakoga od vas koji ovo čitate”, napisao je u svojoj objavi na društvenim mrežama.

“Postavlja se pitanje – ako su od mene iskamatarili stotine tisuća eura u par godina – koliko su i od koga sve uzeli za nepravedne presude u cijeloj karijeri? Lijep je to sustav, u kojem možete čak i dokazati da su suci lopovi, ali će njihovi nadređeni reći da to nije razlog zbog kojeg vam njihovi prijatelji s istog suda, s kojima su se do jučer grlili, pjevali, pili i talili ne mogu dalje nastaviti suditi”, zaključio je Zdravko Mamić.

 

Podignuta optužnica protiv braće Mamić i osječkih sudaca: Terete se za mito, pranje novca…

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner