BRANIMIR GLAVAŠ “Spremni smo za razgovore s Plenkovićem, ali posrednik ne može biti Šeks”

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Branimir Glavaš u petak je rekao kako je bilo kontakata između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i HDSSB-a. “Ali Plenković je smetnuo s uma da Vladimir Šeks nije osoba koja može uspostavljati kontakte s HDSSB-om i sa mnom osobno”, kazao je Glavaš gostujući u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije.

Naglasio je kako je spreman razgovarati s Plenkovićem, ali kako posrednik ne može biti Vladimir Šeks. Glavaš je dodao kako novoj Vladi neće dati bjanko potoru, kao što je napravio sa prošlom. “Spremni smo razgovarati s Plenkovićem ili ljudima poput Stiera”, ponovio je Glavaš podsjećajući kako nikada nisu odbijali razgovore, čak ni u vrijeme Tomislava Karamarka.

Za Plenkovića je rekao kako je u vrlo kratkom vremenu stranku podigao iz pepela, zahvaljujući karizmi i autoritetu. Dodaje kako su na ovim izborima očekvali više. “Došlo je do promjene odnosa snaga na hrvatskoj političkoj sceni i normalno da su onaj dio kolača, na koji smo računali da će nam pomoći u ostvarivanju političkog rezultata, odnijele druge političke stranke. On je otišao na stranu Mosta i Živog zida”, objašnjava.

Poručio je i kako smatra da Most nema dovoljno iskustva da im se dodjele neki resori. “Plenković ne smije dozvoliti da ucjenjuju ni njega ni Vladu. Most je skupina pojedinaca bez ikakvog političkog iskustva, koji se međusobno nisu poznavali i uistinu ne mogu i ne smiju ultimativno zahtijevati nekakve reforme. Reforme da, ali i one imaju svoj hodogram. Ništa se ne može dogoditi preko noći niti ultimativno, što je Most radio”, kazao je, između ostalog, Glavaš za N1.

Komentiraj