Bradley Cooper želio je napustiti glumu jer nije bio dio elite

Bradley Cooper, nominiran za Oscara za režiju, scenarij i glavnu ulogu u filmu „Zvijezda je rođena“, priznao je da je nedavno želio napustiti glumu. Razlog zbog kojeg je odustao od te ideje bio je poziv redatelja Paula Thomasa Andersona koji mu je ponudio ulogu u svom novom filmu „Licorice Pizza“.  „Nisam odustao od glume samo zbog Paula Thomasa Andersona“, objasnio je Cooper dodajući kako je za Andersona bio spreman napraviti sve, pa je tako prihvatio i ponuđenu ulogu u ovom filmu.

„Proveo sa s Andersonom tri i pol tjedna. Gledao sam sve njegove testne snimke. Učio me sve o lećama kamere, o stvarima koje nisam znao. On je nevjerojatan“, opisao je Cooper što se događalo nakon što je prihvatio ulogu.  Ujedno, Guillermo del Toro mu je tada ponudio glavnu ulogu u filmu „Ulica noćnih mora“.„Pomislio sam da sam još uvijek tip koji želi biti u grupi. Nisam namjeravao više glumiti osim u filmovima za koje sam napisao scenarij. Kada je Leonardo DiCaprio ispao iz igre za ‘Ulicu noćnih mora’ Del Toro je pozvao mene. Sjećam se da sam rekao ‘Opa, frajeri koji me inače ne angažiraju sada me ipak žele angažirati?’. Pristao sam jer mi nikada nije bilo dopušteno da budem član te grupe. To je bila stvar ega i nesigurnosti“, ustvrdio je 47-godišnji glumac.

On je objasnio kako ga redatelji koje obožava nisu angažirali zato što bi već donijeli odluku u svojoj glavi bez obzira na to bi li Cooper bio dobar za ulogu u njihovom filmu ili ne. A onda je nedavno Steven Spielberg zaključio kako bi Cooper bio sjajan odabir za ulogu u njegovom filmu „Maestro” o slavnom kompozitoru Leonardu Bernsteinu. No, Cooper je poželio režirati taj film, a Spielberg mu je nakon toga predao taj projekt u ruke. Cooper će i režirati film i glumiti Bernsteina dok će Feliciu Montealegre, kompozitorovu suprugu, glumiti Carey Mulligan.

Film „Ulica noćnih mora“ počinje se prikazivati 27. siječnja u hrvatskim kinima dok se „Licorice Pizza“ prikazuje od 13. siječnja.

Komentiraj