Brad Pitt u lovu na nagradu Emmy imitirajući dr. Anthonyja Faucija

Nakon što je početkom godine osvojio Oscara za sporednog glumca za ulogu u filmu „Bilo jednom u Hollywoodu“, Brad Pitt je jučer nominiran i za najvažniju televizijsku nagradu Emmy. On je nominiran u kategoriji „Najboljeg gostujućeg glumca u komičnoj seriji“ a zaslužio ju je na temelju nastupa u showu „Saturday Night Live“ gdje je imitirao dr. Anthonyja Faucija. Dr. Fauci je od siječnja ove godine jedan najbližih suradnika Donalda Trumpa glede borbe protiv pandemije koronavirusa te je iznimno popularan u Americi. U međuvremeno, odnos Trumpa i dr. Faucija je zahladio i Trump se distancirao od njega tvrdeći da je radio neke pogreške.

Pitt je nastupio kao dr. Fauci u epizodi showa „Saturday Night Live“ emitiranoj 25. travnja. U tom skeču Pitt kao dr. Faucci objašnjava neke od čudnih izjava koje je Trump davao vezano za koronavirus. Na kraju skeča, Pitt skida periku i kaže „A za stvarnog dr. Faucija – hvala vam na vašoj mirnoći i pojašnjenjima u ovim obeshrabrujućim vremenima. I hvala medicinskim djelatnicima, onima koji su prvi reagirali, i njihovim obiteljima, jer se nalaze na prvoj crti bojišnice“.

Taj skeč ubrzo je postao viralan te  na YouTubeu ima 13,5 milijuna pregleda a Pittovo imitiranje dr. Faucija naišlo je na odobravanje i od samog Faucija. „Veliki sam obožavatelj Brada Pitta i kada me ljudi pitaju tko bi me mogao glumiti, ja im kažem Brad Pitt. On je jedan od mojih omiljenih glumaca. Napravio je odličan posao i mislim da se pokazao kao pravi gospodin kada je na kraju skinuo periku te zahvalio meni i svim medicinskim djelatnicima“, izjavio je dr. Fauci.

U istoj kategoriji ove su godine za nagradu Emmy nominirani i Adam Driver i Eddie Murphy, obojica zbog nastupa u „Saturday Night Live“, te Luke Kirby, Dev Patel i Fred Willard.

Komentiraj