Braća Sinković novu veslačku sezonu otvaraju u Plovdivu

Goran Stanzl/PIXSELL

Svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara braća Valent i Martin Sinković predstavili su u ponedjeljak novinarima novu veslačku sezonu koja počinje u petak 10. svibnja na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu.

“Imamo jasne ciljeve i ne možemo si dopustiti padanje, moramo stalno biti u svjetskom vrhu. Ne treba ‘a priori’ biti prvi, ali rezultatski, vremenski i plasmanski moramo biti konkurentni. Završne pripreme uvijek napravimo maksimalno i vjerujemo da će se to i vratiti”, izjavio je trener Nikola Bralić.

Prošle godine u disciplini dvojac bez kormilara braća Sinković postali su svjetski i europski prvaci, a ove godine cilj je obraniti naslove i ujedno se kvalificirati na Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.

Na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu, na koju su se prijavile posade iz 24 zemlje, najveća konkurencija hrvatskom veslačkom dvojcu bit će Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa koji su prošlogodišnji svjetski viceprvaci u disciplini dvojac bez kormilara.

“Pravu formu ćemo vidjeti na natjecanju, ali što se tiče treninga odradili smo sve na najbolji mogući način i nije bilo ozljeda, što je najvažnije. Zadovoljni smo i trener i mi, a očekivanja su velika. Svjetski doprvaci Rumunji će biti na lokaciji tako da je dobra konkurencija i odličan test za nadolazeću sezonu”, rekao je Valent Sinković.

“Cilj je borba za zlato na Svjetskom prvenstvu. Kroz utrke ćemo vidjeti je li to realan cilj ili nije, ali nadamo se da ćemo to ostvariti. Uvijek idemo maksimalno, svako natjecanje nam je važno i ne štedimo se nikad! Vremenski uvjeti diktiraju puno toga, potreban je dobar vjetar i povoljna staza, a ako se ikad posloži, sigurno ćemo ići i na svjetski rekord u ovoj disciplini”, dodao je Martin Sinković.

Prva utrka na rasporedu je 10.svibnja u oko 9,51 sati. Polufinale je 11. svibnja oko 10,18 sati, a finalna utrka je u nedjelju, 12. svibnja oko 10,48 sati.

Komentiraj