Održana je konferencija za novinare ispred prostorija HAVK Mladost na zagrebačkom jezeru Jarun. Braća Martin i Valent Sinković od sada će veslati u dvojcu bez kormilara, a ne u dvojcu na pariće.

“Nama dvojici to je nepoznato, ali veliki nam je izazov. Hoćemo probati neke nove stvari, to nitko u svijetu nije napravio. Idemo u nešto nepoznato, ali volimo izazivati i sebe i svoje tijelo pa ćemo vidjeti dokud ćemo doći”, izjavio je Valent Sinković.

“Odluku nismo donijeli preko noći. Sigurno je kako ovime dovodimo u pitanje sav svoj dosadašnji i budući uspjeh no zaključili smo kako je vrijeme za promjene”, rekao je Martin dodajući kako su još premladi za odlazak u mirovinu.

“Svjesni smo da krećemo od svojevrsnog početka, da ćemo morati naporno trenirati, da su pred nama brojni izazovi i da će biti potreban ogroman trud. Spremni smo na to, mi smo sportaši”, poručio je.

“Ponosni smo na sve svoje dosadašnje uspjehe i čvrsto stojimo iza njih no odlučili smo se na promjenu kako bi sebi stvorili novu motivaciju, nove sportske izazove ali i sa željom da svoje navijače i cijelu Hrvatsku ponovno učinimo ponosnima”, rekao je Valent.

Braća Sinković godinama su bili nepobjedivi u dvojcu na pariće.

Komentiraj