Braća posrednici: Ivica i Damir Džidić ‘vlasnici su pola Mostara’

Nacional je tijekom prošloga tjedna došao do dokaza da su u najmanje dva slučaja kupoprodaje igrača tijekom prošle godine milijunski iznosi za navodne posredničke usluge uplaćeni na račun tvrtki i osoba u Mostaru bliskima odbjeglom gazdi zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

Riječ je o transferima igrača Marka Bulata i Denija Jurića iz Šibenika u GNK Dinamo početkom 2021. godine, za što je navodno potrošeno čak 3,5 milijuna eura – najmanje 600 tisuća eura tom prilikom prebačeno je na račun tvrtke DI & iz Mostara.

No, taj se iznos odnosi samo na dio provizije koju je posrednicima uplatio šibenski klub. Koliko je dodatnog novca isplaćeno s Dinamove strane – zasad nije poznato jer ovaj klub odbija objaviti detalje o posredničkim naknadama – javnosti su predstavili tek ukupnu brojku za sve transfere koja iznosi vrtoglavih 51 milijun kuna, odnosno oko 6,8 milijuna eura.

Tvrtka DI & u vlasništvu je dvojice hercegovačkih poduzetnika, braće Ivice i Damira Džidića, vrlo imućnih i utjecajnih. S Ivicom Džidićem, koji je formalno registriran i kao nogometni menadžer, braća Mamić viđena su u druženju u javnosti u brojnim prilikama poput nogometnih utakmica u Hercegovini, a javna je tajna u Mostaru da se intenzivno druže i na drugim, kamerama skrivenim događajima.

Džidići slove kao ‘vlasnici pola Mostara‘ – imaju golemi Arena fitness centar, više benzinskih postaja, pa i noćni klub Taboo, opisan kao ‘najluksuzniji bar u Bosni i Hercegovini’, iz kojeg potječu brojne snimke raskalašenih zabava sa Zdravkom Mamićem u glavnoj ulozi.

Jedna takva dospjela je u medije krajem prošle godine, kada su na društvenim mrežama objavljene videosnimke Zdravka Mamića kako pjeva i polugol pleše po šanku.

Vruća atmosfera: Zdravko Mamić ‘zalomio’ u mostarskom noćnom klubu, pjevao i polugol plesao na šanku

EKSKLUZIVNO: Šokantni dokumenti otkrivaju da odbjegli nogometni moćnik i iz svog hercegovačkog skrovišta nastavlja izvlačiti veliki novac iz hrvatskog nogometa

Cijeli članak Damira Petranovića pročitajte u novom broju Nacionala

Komentiraj