Marko Lukunic/PIXSELL

BRAĆA MAMIĆ NA SUDU Čeka se odluka o istražnom zatvoru

Zdravko i Zoran Mamić prenoćili su u policijskom pritvoru nakon što su u subotu u Uskoku porekli sve što im se stavlja na teret. U nedjelju prijepodne dovedeni su na zagrebački Županijski sud na ročište na kojem se odlučuje o zahtjevu Uskoka da im se odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, piše Jutarnji list.

Odvjetnici braće Mamić u subotu su u odvojenim izjavama kazali da Uskok njihove klijente tereti neutemeljeno, maliciozno i s političkim namjerama da ih se eliminira.

“Mamić je porekao sve što mu se stavlja na teret. Vrlo je detaljno iznio svoju obranu. Objasnio je taj cijeli sustav transfera”, kazala je odvjetnica Zdravka Mamića Jadranka Sloković, ističući da su Uskokove sumnje “rezultat apsolutnog nepoznavanja propisa koji se odnose na transfere”, ali i manipuliranja činjenicama

  • Zdravko i Zoran Mamić prenoćili su u policijskom pritvoru.
  • U nedjelju prijepodne dovedeni su na zagrebački Županijski sud.

“Radi se o tome da je doista neistinito navedeno da su određeni ugovori falksifikat, ugovori su bili takvi kakvi jesu i mislim da ćemo u daljnjem tijeku postupka, pogotovo s vještačenjem, dokazati da ništa od onoga što je navedeno nije točno. Mi ćemo ponuditi koliko god hoćete ugovora da se i u drugim slučajevima postupalo na isti način, odnosno da su se na taj način rješavala određena dugovanja prema igračima”, dodala je Sloković.

Ponovila je da je postupak “tempiran” u vrijeme dok optuženika nije bilo u Zagrebu kako bi ih se pritvorilo zbog opasnosti od bijega, iako su bili u kontaktu s Uskokom i cijelo se vrijeme znalo da se nalaze na “svojim radnim mjestima”. “Prvi poziv došao je jučer, ono sve što je rekao ministar (unutarnjih poslova Ranko) Ostojić apsolutno je neistina”, ustvrdila je Sloković.

Njen kolega Čedo Prodanović ranije je prigovorio načinu na koji tužiteljstvo vodi postupak te ustvrdio da je “apsolutno promašen” iznos za koji su braća Mamić, uz pomoć pritvorenog poreznika i čelnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića, prema tvrdnjama Uskoka oštetili nogometni klub Dinamo.

Kazao je i da je njegov branjenik odbacio sve optužbe, no nije želio reći je li odgovarao na pitanja istražitelja koji su nakon njega ispitali Zdravka Mamića.

Komentiraj