Braća Lončarić prvim mjestom u C finale Svjetskog veslačkog prvenstva u Račicama

Braća Patrik i Anton Lončarić u C/D polufinalnoj utrci Svjetskog veslačkog prvenstva u češkim Raćicama zauzeli su prvo mjesto s vremenom 6:52.84 minuta,te će u subotu ujutro nastupiti u C finalu dvojca bez kormilara.

Drugo mjesto iza Osječana zauzela je posada Hong Konga s vremenom 6:54.50, dok su treći bili Mađari s vremenom 7:05.33. U drugoj polufinaloj C/D utrci svoje mjesto u C finalu izborile su posade Nizozemske, Slovenije i Švicarske.

“Uvjerljiva i sigurna pobjeda, vodili smo od početka do kraja i nismo imali nikakve velike prijetnje. Hong Kong se potrudio stići nas, ali nismo se dali i odradili smo to kako treba do samog kraja”, rekao je Patrik Lončarić, dok je njegov brat Anton istakao da je ovo ipak njihovo prvo SP.

“Sada nam slijedi finale C, još jedna utrka za učenje. Kao što smo rekli, došli smo ovdje napredovati i učiti se veslati na velikim natjecanjima. Ovo je ipak naše prvo seniorsko Svjetsko prvenstvo, teška je bila konkurencija, ekipe su dobre, ali mi smo tu došli natjecati se i steći iskustvo za budućnost”.
Finale C na rasporedu je u subotu, 24. rujna u 10.30 sati.

Komentiraj