marijanamarinovic.com

BRAČ FILM FESTIVAL Otvorenje humanitarne izložbe crno-bijelih portreta filmskih zvijezda

Pozivamo Vas da u četvrtak (10.08), s početkom u 21.30 sati u Ljetnom kinu Supetar, uveličate otvorenje humanitarne izložbe ‘Premiere’ autorice Marijane Marinović.

Njezina četvrta samostalna izložba crno-bijelih portreta filmskih zvijezda održava se na večeri otvorenja 3. Brač Film Festivala u sklopu Supetarskog lita u Supetru na otoku Braču, a sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split (Zagrebačka 17, Grad Split).

O MARIJANI MARINOVIĆ:

Tijekom dvadesetak godina novinarske karijere Marijana Marinović susretala se i razgovarala s mnogim poznatima iz svijeta showbiza (o čemu mozete vidjeti pod rubrikom My journalism na njezinoj stranici marijanamarinovic.com), a protekle dvije i pol godine, otkako je završila školu fotografije na NY Film Academiji, počela je snimati i njihove portrete, najčešće na crvenom tepihu filmskih festivala i društvenim događajima.

Rođena Splićanka bračkih korijena i sa stalnom adresom u New Yorku, gdje radi kao fotografkinja i dopisnica za hrvatske medije, po prvi puta (premijerno) izlaže 25 crno-bijele portreta zvijezda iz svijeta filma (Robert De Niro, Susan Sarandon, Salma Hayek, Charlie Sheen, Johnny Depp, Julianne Moore , Nicole Kidman i drugih) na izložbi ‘Premiere’.

Ovo je njezina četvrta samostalna izložba: prva je bila ‘Osmijesi…bez riječi’ 2007. u sklopu Cro-A-Portera, na kojoj je predstavila 33 polaroida poznatih osoba, druga je bila ‘Gradovi-bjegovi’ s polaroidima iz pet najdražih joj gradova (Split, London, Pariz, New York i Barcelona) u Café Galeriji Velvet, a lani je u Galeriji Supetarskog lita izložila 28 fotografija New Yorka pod nazivom ‘New York: četiri godišnja doba…i nešto crvene’.

Komentiraj