Goran Stanzl/PIXSELL

BOŽO PETROV “U ovom trenutku jedini teret Vlade i kaotične situacije u državi jest Karamarko”

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u nedjelju je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao da ne očekuje ni nove izbore ni preslagivanje nove sborske većine, već se nada da će HDZ natjerati svog predsjednika Tomislava Karamarka na odstupanje.

Petrov naglašava kako Hrvatska i dalje ima vladu. “Vlada po Ustavu uvijek postoji. Pa tako i ova Vlada nastavlja raditi. To što gospodin Karamarko ne vidi da je zbog afere “Konzultantica” postao teret ovoj Vladi, to je drugi problem. Ako je čovjek slijep i ne shvaća pojam političke odgovornosti, to je njegov problem”, rekao je Petrov naglašavajući kako u HDZ-u postoje glasovi razuma koje treba pozdraviti.

Vjeruje kako je premijeru Tihomiru Oreškoviću na pameti bila stabilnost Vlade i njeno održavanje zbog započetih reformi, te da je zato zatražio ostavke i Karamarka i Petrova.

“On u ovom trenutku vidi da su tenzije prevelike, a da ne može očekivati povlačenje prvog čovjeka samo jedne strane i odabrao je takav put da nas obojicu poziva da odstupimo. Tako bi Vlada nastavila raditi”, objašnjava. Dodaje da će izaći iz Vlade, ako je to cijena stabilitacije Vlade, ali naglašava kako nema namjeru preuzeti krivnju za ono što je radio Tomislav Karamarko.

“U ovom trenutku jedini teret Vlade i kaotične situacije u državi jest predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko”, zaključuje Petrov.

Komentiraj