Dalibor Urukalovic/PIXSELL

PETROV SPREMAN NA OSTAVKU “Teško će moji ministri ostati odem li ja iz Vlade”

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak kako ne vidi na koji bi način Most, nakon što je podržao prijedlog opoziva prvog potpredsjednika Vlade i čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka, s njim mogao nastaviti suradnju u Vladi.

“Ako smo za opoziv, ne vidim iskreno na koji način možemo ostati. Naravno, ja sam rekao da će Nacionalno vijeće donijeti odluku, ali teško da ćemo smanjivati kriterije”, odgovorio je Petrov na pitanje novinara u Saboru je li moguć nastavak suradnje u Vladi.

Ponovio je da 12 zastupnika Mosta ostaje pri istoj odluci da će u saboru glasovati za Karamarkov opoziv, a na Karamarkovu izjavu da će “HDZ bez Petrova kao kamenčića u cipeli pokrenuti prave reforme” uzvratio je “Super, kamenčić se malo kotrlja, nekad od banskih Dvora do Sabora, a nekad u suprotnom smjeru”.

Upitan postoji li mogućnost da osobno ode iz Vlade, a da Mostovi ministri ostanu odgovorio je, “Teško”.

Dodao je kako je spreman podnijeti ostavku ostane li Karamarko u Vladi. “Pojedinac ne može biti iznad države”, rekao je Petrov dodavši da Vlada tri do četiri dna nije imala nikakvu komunikaciju.

“Mi ne napadamo vladu niti želimo Vladi loše. Sve naše izjave idu u smjeru da želimo zaštititi Vladu. Mi definitivno želimo da Vlada opstane, ali ne pod bilo koju cijenu. Vlada ne moze biti taoc jedne osobe. Došlo je vrijeme da budemo odgovorniji prema građanima”, rekao je čelnik Mosta za N1 televiziju.

Komentiraj

Source:HINA i NACIONAL