Slavko Midzor/PIXSELL

BOŽO PETROV “Spremni smo za nove izbore još od izborne noći”

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u ponedjeljak je u razgovoru za Radio Dalmaciju rekao kako je Most spreman za nove izbore još od izborne noći.

“Naša prednost je u tome što nismo ušli u politiku da od politike zarađujemo. Mi smo ušli stvari promijeniti, ako će to građani honorirati i prepoznati i dati nam glas- super, mi ćemo za njih raditi. Ako im je draži SDP, HDZ ili neka druga stranka, neka glasaju za njih”, rekao je Petrov.

Ipak, naglašava kako ne vjeruje da će doći do preslagivanja niti novih izbora. Petrov je dodao da bi rušenje Vlade jer se ne mogu ostvariti interesi terbalo biti klažnjivo. “Mislim da je potrebno biti razuman i oprezan iz razloga što je EU poslala jasnu poruku oko toga kao i kreditne agencije koje su jasno rekle što će se dogoditi ako se nastavi politička nestabilnost. Vlada je napravila dobar proračun , drugi je Akcijski plan reformi. Mnogo bi se toga stavilo na kocku, mislim da bi netko trebao biti jako odvažan i riskirati da bi zadovoljio svoje interese”, kaže čelnik Mosta.

Upitan što misli o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću Petrov kaže: “Ono što je nama bilo bitno jest da se on jasno ogradi od bilo kakvih poveznica sa bilo kojim režimom što je on jasno i napravio”. Naglasio je i kako moramo biti društvo koje isprike prihvaće i daje te daje druge prilike.

Petrov poručuje da ne misli da je u Hrvatskoj na djelu fašizacija društva. “Mrzim bilo kakav ekstremizam, desni ili lijevi. Mislim da je i razina obrazovanja pala u Hrvatskoj zadnjih 20 godina, političari automatski imaju manji osjećaj za odgovornost za riječi koje izgovore, potpuno su slijepi, gluhi i potpuno neodgovorni za ono što se događa i što je posljedica njihovih riječi”, kaže Petrov.

O izjavi predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je Dragan Lozančišć bio ‘osobni obavještajac Zorana Milanovića’ kaže kako ga smeta. “Ne možete optužiti nekoga, a da niste dali jasne dokaze jer to baca jako veliku mrlju na osobu poput gospodina Lozančića koja možda nije kriva. Ako je kriva, onda želim znati da je kriva. Ako stvarno postoje dokazi za takvu optužbu onda bi bilo minimalno korektno ili da se provede istraga ili da se na kraju povuku riječi”, poručuje Petrov.

Komentiraj