Božo Petrov: “Plenković neka prvo sam pokaže kako se poštuju mjere”

Čelnik Mosta Božo Petrov u nedjelju je za Dnevnik N1 televizije komentirao epidemiološke mjere koje su na snazi tijekom održavanja Sinjske Alke.

Petrov kaže kako je gradonačelnik Sinja Miro Bulj s razlogom tražio da se mjere ukinu za Alku. “Tražio je da bude pravedno – ako je na Bačvicama i na Pelješkom mostu moglo sve biti bez mjera, zašto ne bi imali u Sinju to pravo? Hajdemo biti isti i na taj način se nositi i prema poduzetnicima. Zašto bi poduzetnici u Sinju ispaštali, a neki drugi prolazili lišo?”, rekao je Petrov.

Dodao je da ga zanima koja su se to točno pravila poštivala na Pelješkom mostu. “Dva metra, covid redari, covid putovnice? Plenković neka prvo sam pokaže kako se poštuju mjere”, rekao je Božo Petrov i dodao da se Miro Bulj bori za svoje ljude u Sinju, baš kao što bi se svaki gradonačelnik trebao boriti.

“On zahtijeva da se bude jednak prema svima. Ako Plenković misli da ljudi nemaju pravo družiti se i zarađivati… Bilo je više primjera kada su sebi išli u korist, a sada neće popustiti. Vjerujem da će iduća godina biti lakša, a ne vidim zašto ne bi i ova bila lakša, ako može – a može”, istaknuo je.

Petrov je komentirao i zahtjev iz BiH koja od Hrvatske traži da preuzme progon 14 generala Hrvatske vojske, koje Sarajevo sumnjiči za ratne zločine u Bljesku. “Po meni Hrvatska može pokazati da je zrela, iskusna država. RH Vlada može preuzeti optužbe, vidjeti da nema kaznenog djela i odbaciti ih. Nadam se da će Vlada pokazati zrelost”, rekao je i zaključio da je prirodno, kad takvu informaciju dobijete, prvo obavijestite generale.

Komentiraj