Patrik Macek/PIXSELL

BOŽO PETROV: ‘Nikakvo preslagivanje ne dolazi u obzir, oni mogu samo sanjati da će doći do broja 76’

Božo Petrov, čelnik Mosta, nakon održane sjednice Sabora na kojoj je premijeru Tihomiru Oreškoviću izglasano nepovjerenje, održao je konferenciju za medije.

Petrov je kazao kako je MOST isključivo za izbore te da nikakvo preslagivanje ne dolazi u obzir.

‘Mislim da je danas svim građanima RH jasno na koji način i tko surađuje. Oni koji su trebali s nama surađivati u Vladi – nisu, ali su zato surađivali s drugom stranom. U ovom trenutku im također čestitam, a valjda će to i građani znati prepoznati nakon svega što se događalo’, kazao je Božo Petrov nakon izglasavanja nepovjerenja Oreškoviću, piše Dnevnik.hr.

Dodao je kako nisu pružili istinsku priliku ovoj vladi te kako su držali figu u džepu. ‘Svaka čast. Mi ćemo se vidjeti na izborima. Most sada ide na izbore, ostaje samo dogovor za termin ako budemo mogli postići dogovor’, kazao je Petrov te dodao kako se nada da će se izbori, kao u bilo kojoj uređenoj državi, održati u jesen.

‘U trenutku kada se potigne dogovor kada će se održati izbori, predat ćemo naše potpise’, izjasnio se Petrov.

Na pitanje hoće li nakon loše suradnje s HDZ-om dati još jednu šansu SDP-u, Božo Petrov kazao je da ni jednima ni drugima više ne daju nikakve šanse, prenosi Dnevnik.hr.

‘Mi ne damo nikakvu šansu niti jednima, jer su nas i jedni i drugi prevarili. Jedni za vrijeme pregovora, a drugi su pokazali kakvu su u ovom trenutku. Tu nema apsolutno nikakvog govora o bilo kakvom preslagivanju s bilo kime. Oni mogu puštati priče o nekakvim preslagivanjima, oni mogu samo sanjati da će doći do broja 76, mislim da je njima, danas, ako ne i jučer, onda danas postalo jasno da nemaju 76 ruku. Oni su po meni skočili u provaliju, ali njih morate upitati za razlog zbog čega su, s punom svješću, skočili u provaliju’, rekao je Božo Petrov, javlja Dnevnik.hr.

O pritiscima koje je u svom obraćanju spominjao i sam Orešković, Petrov je rekao kako misli da je predsjednik Vlade rekao ono što je trebao i ono što je mogao reći. ‘Postoje određen obveze u trenutku kad imate informacije na toj poziciji. Ako je smatrao da ne može više od toga reći onda nije poželjno’, dodao je Petrov te nastavio kako poziva na zdrav razum građana Hrvatske.

‘Mene zanima kome treba biti u interesu da se sruši Vlada koja je htjela zaštiti nacionalni interes’, pita se Petrov.

Na pitanje je li mu žao što je išao s HDZ-om odgovorio je kako mu nikada nije žao kad stekne novo iskustvo. ‘To iskustvo u koje smo mi ušli s dobrom vjerom jer smo htjeli promijeniti stvari, u koji smo uložili 250 posto, neki drugi su opstruirali. Meni je žao onoga što se dogodilo, ali ja vjerujem da će građani honorirati Domoljubnoj koaliciji’, zaključio je Petrov.

Komentiraj