Božo Petrov: ‘Karamarko ne shvaća što je politička odgovornost iako to cijela država vidi’

FaH

Čelnik MOST-a, Božo Petrov ponovio je za Dnevnik Nove TV kako inzistira na tome da se Tomislav Karamarko skloni s pozicije prvog potpredsjenika Vlade te tvrdi da će njegovi zastupnici redom dići ruke prilikom izglasavanja nepovjerenja.

‘Gospodin Karamarko je očito često gledao film Spašavanje vojnika Ryana i vjerojatno je pomislio da je on taj Ryan. Nažalost, niti je Ryan, niti je na onoj strani koja brani domovinu!’, kazao je Petrov i nastavio: ‘Karamarko vjerojatno i ne shvaća što je politička odgovornost iako to cijela država vidi. Vjerujem da će se u HDZ-u pokazati da postoji demokratska struktura i da jedan čovjek ne čini stranku, odnosno da jedan čovjek ne mora survati u provaliju i Vladu i svoju stranku s novim izborima”.

Na temu novih izbora ili preslagivanja u Saboru, Petrov je za Novu TV kazao:

‘Ako se pita MOST, volio bih da ova vlada nastavi s radom. Nažalost, gospodin Karamarko to ne vidi. A to što će on pokušati presložiti većinu? Ma čudno mi je da to nije pokušao u početku. Da, vjerujem da tada nije znao da smo beskompromisni i da ne pristajemo na zataškavanje bilo kakvih afera, pa makar to bilo i s ljudima s kojima sastavljamo vladu ili unutar naših redova. I kada Karamarko kaže da si više neće dopustiti eksperiment s tipovima poput nas iz MOST-a, ja to razumijem jer vjerujem da je za njega potpuno novo političko iskustvo vidjeti ljude koji žele postaviti normalne standarde u hrvatskoj politici.’

Na pitanje hoće li ići u preslagivanje u Saboru, Petrov je rekao da neće te nastavio:

‘Nemamo s kime ići jer se na čelu dviju stranaka (Milanović i Karamarko, op.a.) nalaze dva čovjeka koja su pokušali prevariti MOST različitim dogovorima sa strane. Prije četiri mjeseca smo znali za jednoga i zato smo se odlučili za Domoljubnu koaliciju, a u ovom trenutku dok Karamarko izvodi salto mortale, nemamo više o čemu pričati.’

‘Meni je žalosno, ali zaista žalosno, da gospodin Karamarko koji je govorio bezbroj puta o velikoj ljubavi prema domovini ne može shvatiti da se danas ljubav prema domovini mora pokazati djelima, a ne samo riječima’, kazao je Petrov, piše Dnevnik.hr.

O tome ima li premijer Orešković njegovo povjerenje te vidi li njega kako se isključivo priključuje MOST-u, Petrov kaže:

‘To morate pitati njega. MOST je stranka koja je podržala gospodina Oreškovića u trenutku formiranja Vlade baš kao je to učinio i HDZ, pa zaista ne razumijem kada Karamarko govori da Orešković više ne uživa povjerenje i vidi sebe na čelu nakon što su afere izašle u javnost.

Ako postoji trunka političke korektnosti u Saboru, treba najprije vidjeti što će saborski zastupnici reći kada se bude raspravljalo o gospodinu Karamarku i vjerujem da upravo radi toga Karamarko pokušava na sve načine izbjeći Sabor.

Naših 12 saborskih zastupnika ostaje za opoziv Karamarka i zaista ne bih volio da se ovo pretvori u nekakav međustranački obračun. Za mene jedan čovjek ne čini stranku i to bi gospodin Karamarko trebao shvatiti.  I vjerujte, MOST-ovi zastupnici sigurno neće dopustiti da se pljuje po njihovom obrazu i sigurno znaju za pojam politička odgovornost.’

 

Komentiraj