U zgradi Vlade izjavu za javnost dao je i drugi potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Petrov je rekao da su određeni pojedinci povuli niz ishitrenih postupaka, te kako je pred tim ljudima odluka hoće li ova vlada dobiti pravu priliku ili će se ići na nove izbore.

Prvi je potez, poručuje, opoziv opoziva premijera Oreškovića. “To je mogućnost da se kriza riješi. Ili to ili novi izbori, gdje će se mogućnost preslagivanja dati u ruke pravih ljudi, a to su birači”, rekao je Petrov.

Petrov je poručio da je Povjerenstvo danas potvrdilo ono na čemu su oni inzistirali. “Ja na sebi ne vidim nikakvu krivicu”, rekao je dodajući da ako je uvjet njegov odlazak za očuvanje Vlade i ostanak Oreškovića, onda će to i napraviti.

“Građani imaju percepciju da Vlada ne radi dobro svoj posao. Ali zato jer se ovoj Vladi nije dala dobra prilika”, rekao je Petrov. Dodao je kako će građani, dođe li do novih izbora, trpiti posljedice neodgvornog čina.

Na novinarsko pitanje ponovio je kako za njih postoje dvije opcije – ili Vlada s Oreškovićem ili novi izbori. “Ako će HDZ tražiti moju ostavku kao cijenu da Orešković ostane premijer, ja sam spreman podnijeti ostavku”, poručio je.

“Nama u MOST-u nije stalo do fotelja, meni je svejedno na kojem sam mjestu – potpredsjednika Vlade, gradonačelnika ili liječnika u bolnici”, kaže Petrov. Otkrio je kako će u sljedećih 24 sata Nacionalno vijeće Mosta donijeti odluku o tome hoće li potpisati za raspuštanje Sabora. “Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebačajima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici MOST-a danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili”, naglašava.

Negativna percepcija Vlade, kaže, natsala je zbog krize koja je uvjetovana individualnom neodgovornošću, poručuje. “Još jednom pozivam sve HDZ-ovce da u ovim trenucima pokažu odgovornost”, naglasio je.

Komentiraj