BOŽINOVIĆ “Zaključak je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je na sjednici Vlade izbio preliminarno izvješće Policijske uprave splitsko-dalmatinske o požarima u Splitu i okolici.

Božinović je naveo kako je u požaru izgorjelo 13 starih i nenaseljenih kuća, 18 automobila, 4 teretna vozila i i jedno djelomično, kontejnera i maslinika 11, plastenika 2 i jedan staklenik.

“O svemu će još precizno izvješće donijeti stožer na čelu sa županom Blaženkom Bobanom”, rekao je Božinović, nakon čega se dotakaouzroka požara.

“Iskoristio bih prigodu i kazao da je izvršenim očevidom i obavljenim obavijesnim razgovorima sa svjedocima centar požara lociran u mjestu Tugare. Prema mišljenju inspektora za zaštitu od požara i vještaka iz centra za zaštitu od požara možemo isključiti iskrenje iz dalekovoda kao uzrok. Zaključak je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar”, rekao je Božinović.

Naglasio je kako je na mjestu gdje je izbio požar i dalje nekoliko policijskih službenika.

Lozančić: “Spriječena je velika tragedija”

Na sjednici Vlade bio je i ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, koji je izvijestio o požaru koji se proširio iz Crne Gore. Rekao je kako su kanaderi na terenu te kako se gasi požar.

Rekao je kako se ne može govoriti o tome da je sustav ili zakazao ili kako je sve bilo dobro nego kako je istina negdje u sredini, te dodao kako smo bliže ‘uspješnoj priči’.

Lozančić je naveo kako je spašeno tisuću kuća te spriječena velika tragedija s obzirom na to kakva je bila situacija na terenu. “Situacija se mijenjala iz sata u sat. Naši se kanaderi s ovim požarom u okolici Splita nisu mogli boriti pa su reagirali na ostalima”, rekao je Lozančić.

Komentiraj