BOŽINOVIĆ ‘Zaokruživat ću Plenkovića sve dok se bude kandidirao za predsjednika HDZ-a’

Ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović izjavio je u nedjelju kako će aktualnog predsjednika te stranke i premijera Andreja Plenkovića “zaokruživati sve dok se on bude kandidirao za predsjednika HDZ-a”, kazao je i kako još nije vidio rezultate analiza o tome koje su županijske organizacije podbacile na proteklim europarlamentarnim izborima ali i dodao da nije poanta u sankcioniranju nego u izvlačenju pouke o tome zbog čega stranka nije dobila više glasova.

“Ne mislim da je poanta te analize u tome da se vidi koje je županijska organizacija podbacila, iako će se to konačno u analizi vidjeti”, rekao je Božinović novinarima na postrojavanju Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite upitan o analizi rezultata te tome koje su županijske organizacije podbacile na proteklim europarlamentarnim izborima.

Na temelju te analize koju, tvrdi, još nije vidio, utvrdit će se zbog čega broj glasova nije bio veći.

“Mislim da nije poanta u sankcijama nego da izvučemo pouke zbog čega nismo dobili veći broj glasova. Može se to gledati i na način da smo dobili skoro 50.000 glasova više od drugoplasirane stranke, no za HDZ to nije dovoljno jer računamo na još veću podršku hrvatskih građana i siguran sam da ona neće izostati na slijedećim izborima”, rekao je Božinović o izborima na kojima je HDZ osvojio četiri mandata u Europskom parlamentu.

Tvrdi i kako se u stranci još nije razgovaralo o tome je li na djelu bio unutarstranački bojkot.

“O tome nije bilo riječi u stranci, jer još uvijek nemamo potpuni uvid”, poručio je.

Na pitanje za koga bi glasovao na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a da su oni danas:  Miru Kovača, Davora Ivu Stiera ili Andreja Plenkovića uzvratio je: “Ja sam zaokružio Andreja Plenkovića i to ću raditi sve dok se on bude kandidirao za predsjednika HDZ-a”.

Komentiraj