HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

BOŽINOVIĆ “U slovenskoj politici su osebujni likovi”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je jutros u emisiji ‘A sada Vlada’ na Hrvatskom radiju, gdje je komentirao aktualne događaje.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je bila u radnom posjetu Mađarskoj, a novinarima je objasnila da mađarska blokada ulaska Hrvatske u OECD nema vbeze s politikom, već zaštitom mađarskih interesa.

“Mađarska je bila jedna od država koje su najviše podupirale našu borbu za međunarodno priznanje, bili su nam pri ruci kada je RH ulazila u NATO savez i EU, dogodio se kompleks pitanja oko INA-e i Mola, ovu vladu je dočekalo i to pitanje s kojim se mora baviti, a mi štitimo naše interese i mislimo da je dijalog jedini način kojim se stvari mogu pokrenuti i naći rješenje”, rekao je Božinović.

Naglasio je kako je jedno vrijeme došlo do zastoja u komunikaciji Hrvatske i Mađarske, te dodao da ova Vlada sada intenzivira komunikaciju. “Ako se Zsolt Hernandi ne pojavi pred našim sudom, postoje jasne procedure. RH je pravna država i postupa sukladno svom zakonodavstvu”, rekao je Božinović.

“U slovenskoj politici su osebujni likovi i ima ih i u drugim politikama u susujednim zemljama. Hrvatska je svjesna svojih interesa, Hrvatska je potpuno sposobna zaštititi ih. Ovo je nešto što se koristi za predstojeću političku kampanju u Sloveniji, ali to nije dobro, nije dobrosusjedski. Mi to akceptiramo, ali ne dramatiziramo”, odgovorio je Božinović na pitanje o najavi sjednice odbora za obranu slovenskog parlamenta.

Božinović je dodao da hrvatska policija nadzire i kontrolira sve što je i u posljednjih 20 godina kontrolirala i nadzirala.

Komentiraj