BOŽINOVIĆ ‘Situacija u Hrvatskoj još je uvijek dobra’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, uoči sastanka premijera Andreja Plenkovića i ministara s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite RH u Vladi, novinarima je rekao kako smatra da je situacija po pitanju koronavirusa u Hrvatskoj “još uvijek dobra”. Naglasio je i kako su spremne i oštrije mjere u slučaju eskalacije.

“Situacija oko Hrvatske nije dobra. U ovom trenutku još uvijek stvari držimo u dobroj mjeri. Međutim, ukoliko stvar u Europi bude eskalirala, naravno da ćemo i mi predlagati i donositi oštrije mjere, ali uvijek balansirano na način da život, odnosno gospodarstvo, ne stane jer ne smije stati”, kazao je ministar Božinović.

Ministar je još jednom apelirao je na hrvatske građane da ovo nije trenutak za odlazak u inozemstvo, kao što nije ni trenutak da ljudi izvana, uključujući i Hrvate koji rade u Europi, dolaze u Hrvatsku.

“Države na dnevnoj bazi donose nekakve mjere i možete se naći u situaciji koja vam u ovom trenutku i ne pada na pamet, primjerice da se ne možete vratiti u zemlju iz koje ste došli”, pojasnio je ministar Božinović, dodavši da je potrebno sačuvati hladnu glavi i razum te ponašati se sukladno uputama.

 

 

Komentiraj