Božinović: “S ugostiteljima je cilj pronaći mjeru između poslovanja i epidemioloških mjera”

ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović komentirao je sastanak Nacionalnog stožera s ugostiteljima, naglasivši kako je cilj naći mjeru između epidemioloških mjera i gospodarske funkcionalnosti.

“Razgovaramo u partnerskom duhu, interes nam je isti, a to je zaštita života i zdravlja ljudi u uvjetima epidemije, a to znači prilagodbu brojnih djelatnosti”, rekao je Božinović u razgovoru za Dnevnik N1 televizije.

Ministar kaže da razgovaraju s racionalnim ljudima – gospodarstvenicima, koji razumiju probleme, ali vide i da Stožer razumije njihove probleme.

“Razgovaramo kako pomiriti epidemiološke zahtjeve s jedne strane i zajednički interes s druge strane, da djelatnosti budu održive ili samoodržive u ovakvim vremenima”, poručio je Davor Božinović.

Maske u kafićima

Konkretne mjere predstavit će u onom trenutku kada se konkretno dogovore, kaže.

“Mjere su nakon ovoliko mjeseci više manje svima poznate i globalne.”

Očekuju probleme dokad se ne riješi probleme, kaže, ali u razgovorima s dionicima ne očekuje probleme. “Složeno je odgovoriti na sve ove izazove”, odvratio je šef Stožera na konstataciju kako je sastanak trajao sat i pol.

Komentiraj