foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ua

BOŽINOVIĆ ‘Pronađena dvojica dječaka iz Slavonskog Broda nisu bili oteti’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju u Mariji Bistrici, kako dvojica dječaka od 14 i 15 godina iz Slavonskog Broda, koji su pronađeni neozlijeđeni u subotu, nakon višednevne potrage, nisu bili oteti.

Dječaci su pronađeni u subotu poslijepodne na području Slavonskog Broda, nakon intenzivne potrage koja je trajala od utorka, 26. rujna. U višednevnu potragu je bio uključen maksimalan broj policajaca te obavljen čitav niz razgovora s poznanicima i prijateljima dječaka. Dječaci su neozlijeđeni predani roditeljima, a specijalizirani policijski službenici su s njima obavili razgovor na okolnosti njihovog izbivanja, priopćeno je ranije danas iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

“Od trenutka kad smo doznali da su dječaci nestali angažirali smo sve snage. Bez obzira na to što je policija ovih dana slavila svoj dan, najveći dio policajaca radio je svoj posao, tako i naše kolege iz Policijske uprave brodsko-posavske. Intenzivno su radili, obilazili teren, razgovarali sa svima i hvala Bogu, našli su ih! Dječaci su zdravi, s njima su naši specijalni službenici obavili razgovore i dječaci su predani roditeljima”, rekao je ministar Božinović novinarima u Mariji Bistrici, gdje je bio na 25. hrvatskom vojno-redarstvenom hodočašću.

Na pitanje gdje su malodobni dječaci bili svo to vrijeme i što su radili, ministar nije želio reči detalje,  ali je istaknuo da za dječake neće biti sankcija. Uputio je poruku da su djeca naša budućnost kao i sva hrvatska mladež, a stvar je na obitelji i institucijama da pokažu najbolju moguću brigu za našu djecu.

Komentiraj