BOŽINOVIĆ ‘Požar uspješno riješen, počela istraga o uzroku’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u nedjelju, prilikom obilaska požarišta u šibenskom zaleđu, kako  je uspješno gašenje požara pokazalo da sustav funkcionira vrlo dobro te potvrdio da je počela istraga o uzroku požara.

“Koliko je meni poznato policijski službenici krim policije već su izuzeli određene dokaze i sada se radi na istraživanju koje ćemo nastojati privesti nekakvom zaključku”, rekao je Božinović za HRT.

Zahvalivši svima koji sudjelovali u gašenju dodao je kako je taj veliki požar bio uspješno riješen i prije kiše, a sve službe koje rade na intervencijama pokazale su vrlo visok stupanj uvježbanosti i koordiniranosti.

“Bilo je skoro 200 vatrogasaca, uz domaće tu je bila ispomoć iz drugih dijelova Hrvatske te Hrvatska vojska koja je dala dodatne snage iz namjenskih operativih snaga Oružanih snaga, ali i kanader te air traktori koji odradili lavovski dio posla”, rekao je.

Božinović je zadovoljan što nisu bile ugrožene nikakve vitalne funkcije, a posebno što je, u koordinaciji s policijom osigurano da su prometnice bile blokirane onoliko koliko je bilo nužno da se ne bi ugrozili životi.

“Ranijih godina stvarale su se velike gužve, ovaj put to nije bilo tako upravo zbog dobre koordinacjie”, istaknuo je.

Komentiraj