Božinović: “Policija će biti puno striktnija”

Policija će biti “puno striktnija” u provedbi epidemioloških mjera, najavio je na HTV-u potpredsjednik vlade, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“Policija, Državni inspektorat i Ravnateljstvo civilne zaštite i Stožeri civilne zaštite po županijama, gradovima i općinama će se uključiti. Međutim, policija će sada biti u provedbi ovih mjera puno striktnija. Kroz temeljnu i kriminalističku policiju će istraživati eventualno postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba”, kaazo je Božinović.

Mjere ovise o tome koliko će ih se građani pridržavati, dodaje. “Mjere znače samodisciplinu svakoga od nas. Stožer donosi mjere, pratit će provedbu mjera i kontrolirati ih”.

Božinović je rekao kako se cijelo vrijeme prati situacija u Hrvatskoj i zemljama koje su uvele strože mjere te ne vidi da je to zaustavilo ili pomoglo u borbi s virusom. “Mjere donosimo racionalno i promišljeno i pratit će se kako će se mjere primjenjivati. Odlučivat će i epidemiološka situacija u budućnosti i eventualno poduzimanje novih mjera”, rekao je.

Najavio je da će se “policija maksimalno angažirati” u potrazi za ilegalnim zabavama.

Komentirao je i nezadovoljstvo ugostitelja novim epidemiološkim mjerama. “Do kraja godine dati će se više od 8 milijardi kako bi se sačuvala radna mjesta u posebno pogođenim sektorima”, kaazo je.

Na svima je nama da učinimo sve kako bi što prije došlo do pada novozaraženih kako bi se sačuvala opstojanost zdravstvenog sustava. “Ne treba imati iluzije da će se to dogoditi sutra. Jer do cjepiva i da se 70 posto populacije procijepi, što je neki standard kako bismo mogli govoriti o imunitetu u zajednici, proći će vremena”, rekao je Božinović.

Komentiraj