BOŽINOVIĆ: “Počast žrtvama civilizacijski je doseg, trebamo kultivirati političke odnose”

Civilizacijski je doseg odati počast svim nevinim žrtvama. U Hrvatskoj trebamo graditi kulturu političkih odnosa koja je važna za budućnost, izjavio je danas potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirajući najave o sudjelovanju predstavnika SDSS-a na svečanosti u Kninu i ministra branitelja na komemoraciji u Gruborima.

Kako prenosi N1, Božinović je negirao kako je riječ o izjednačavanju pobjede sa zločinima poslije Oluje, što su ustvrdili Hrvatski suverenisti. “Na takav način je neprimjereno govoriti. Obilježavanje Oluje i istovremeno obilježavanje domovinske zahvalnosti, jedan je od najvažnijih, ako ne i najvažniji datum u Republici Hrvatskoj, tako da se ne može govoriti o nikakvom izjednačavanju. A odati poštovanje svim nevinim žrtvama koje su pale u vrijeme rata, također je civilizacijski doseg”, kazao je Božinović.

“Sve što radi hrvatska vlada, radi u kontinuitetu već četiri godine i nastavit će i u novom mandatu. To se odnosi i na izgradnju jedne, rekao bih, kulture političkih odnosa u Republici Hrvatskoj, svega onoga što je bitno za hrvatsku budućnost. Kao što vidite i danas, uvijek ćemo obilježavati važne obljetnice iz Domovinskog rata, odati dužnu počast svima onima koji su položili svoje živote i dali najveću moguću žrtvu da bismo danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj”, kazao je.

Međutim, dodaje, “odgovorna politika treba stvarati i stvara uvjete kako bismo se što uspješnije i sa što manje tereta iz prošlosti okrenuli izazovima iz budućnosti, koji nisu mali”.

Komentiraj