Božinović otkrio koje će sportske aktivnosti biti dopuštene

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je najavio da se popuštanje mjera od 1. veljače odnosi na dva segmenta: škole i sportske aktivnosti.

“U ovom trenutku smo se ponajviše usmjerili na djecu, koja podnose veliku žrtvu”, rekao je Božinović te najavio da će osnovnoškolci od petog do osmog razreda ponovno moći sjesti u školske klupe.

Drugi segment odnosi se na popuštanje mjera za određene sportske aktivnosti, uključujući treninge i rekreaciju, ali za sada još uvijek samo na otvorenom.

“Još nije trenutak za otvaranje dvorana za sport, od kojih su mnoge zapravo školske dvorane, čije bi otvaranje moglo neželjeno utjecati na učinkovitost provedbe epidemioloških mjera koje postoje u razredima, odnosno u nastavi”, kazao je Božinović.

Zabrane se ne bi odnosile na bazene i balone za pojedinačne beskontaktne sportove, a u Vladi smatraju da svako popuštanje mjera u epidemiji donosi određene rizike za širenje virusa, osobito ako je ono naglo i sveobuhvatno.

“U ovom trenutku Hrvatska uz Estoniju ima najliberalniji i najblaži režim mjera u Europskoj uniji”, istaknuo je Božinović te dodao kako najavljena popuštanja možda nisu velika, ali da će sigurno biti značajna za dio populacije.

Komentiraj