BOŽINOVIĆ ODGOVORIO SINDIKATU “Do kraja godine intenzivirat ćemo nabavu opreme za policiju”

Hina Dario GRZELJ

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u priopćenju je u subotu odgovorio na otvoreno pismo Sidikata polocijskih službenika, u kojem ga upozoravaju na loše stanje opreme i opremljenosti policajaca. Priopćenje iz MUP-a Vam prenosimo u cijelosti.

Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović se od preuzimanja dužnosti u lipnju ove godine sa svojim najužim timom suradnika suočio i uhvatio u koštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale. Iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije riješeno na zadovoljavajući način.

Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene. U idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine, će se intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike.

Sveobuhvatno i strateški pristupamo svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika bilo da se radi o nabavci streljiva, lisica ili drugih dijela odore ili opreme.

O svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro ćemo obavijestit javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima dijelimo zajednički cilj”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj