Božinović od ravnatelja policije zatražio izvješće o postupanju prema Duhačeku

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je poručio kako je od ravnatelja policije zatražio izvješće o slučaju privođenja i uhićenja novinara Indexa Gordana Duhačeka.

Božinović je ponovio kako je Duhaček uhićen zbog toga što se nije odazvao na poziv policije, a ne zbog objava na društvenoj mreži Twitter. “To je ono što je meni poznato. Tražio sam kompletno izvješće od ravnatelja policije i kad ga budem dobio objavit ćemo javno”, rekao je Božinović, kako prenosi N1.

Ipak, sam Duhaček tvrdi kako se odazvao policiji. “”Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim”, rekao je Duhaček u ponedjeljak nakon puštanja sa Suda gdje je zbog pisanja ACAB proglašen krivim, dok presudu za obradu pjesme tek očekuje.

Komentiraj