BOŽINOVIĆ OBJASNIO SVOJU IZJAVU: “Nisam pozvao na prestanak oglašavanja”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je novinarima pojasnio svoju jutrošnju izjavu, u kojoj je prozvao trgovce i medije zbog oglašavanja proizvoda koji nemaju veze s prehranom ili higijenom.

“Molim veća prodajna mjesta, supermarkete, a to molim i medije, da se prestane s reklamiranjem nekakvih akcija koje nemaju veze s osnovnim potrebama kada je u pitanju prehrana, kada su u pitanju higijenske potrepštine. Ovo nije vrijeme kada se treba reklamirati kupovina jeftinijeg televizora”, rekao je Božinović jutros na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Što se tiče medija, vi imate izrazito važnu ulogu, moje je razumijevanje da je ovo što je kazao potpredsjednik Božinović jutros više bilo u kontekstu sigurnost, zdravstva, činjenice da se ne stvaraju redovi u dućanima, ne zato da netko ne bi sada slučajno kupio televizor i pratio medije ovih dana, dapače vaša je uloga sada jedna od najvažnijih i nije on imao neku namjeru da ljudi sada manje gledaju televiziju, ako sam ja dobro razumio kuda je išlo vaše pitanje, njegova je namjera kao šefa stožera civilne zaštite da vodi računa o zdravstvenoj sigurnosti i da prati koje mjere poduzimaju drugi”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Dodatno je svoju izjavu pojasnio i ministar Božinović te poručio kako nije pozvao na prestanak oglašavanja i prodaje određenih roba i usluga, već isključivo apelira na sigurnost i smanjivanje mogućnosti širenja zaraze.

“Ja molim sve koji se bave i proizvodnjom i trgovinom da razmišljaju kako sve više svoje poslovanje organizirati online, kroisteći moderne tehnoligije, digitalizaciju, to niej smao zahtjev ovog trneutka i ove krize, dobro će im doći i sutra kad sve ovo bude iza nas”, rekao je, piše Dnevnik.hr.

Komentiraj