HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

BOŽINOVIĆ “Obitelj dječaka koji je propucan u lice mogla bi lakše dobit azil u Hrvatskoj”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” komentirao je, između ostalog, i incident kod Donjeg Srba u kojem su u pokušaju zaustavljanja krijumčara, policajci teško ozlijedili dvoje djece.

“Nismo do sada imali rizike za policijske službenike koji su se bavili ilegalnim ulascima u Hrvatsku. Ovo je prvi puta da se netko drznuo dva put probiti blokadu. Moramo u budućnosti računati s tim”, izjavio je ministar.

Božinović je također istaknuo da mu je žao što su u incidentu nastradala djeca.

“Kada je ugrožen nečiji život, tu nema pardona. Zamislite da se to dogodi u Zagrebu i da je u kombiju bio eksploziv. Obitelji stradale djece mogla bi lakše dobiti azil u Hrvatskoj, pogotovo obitelj dječaka koji je propucan kroz lice”, rekao je.

Božinović je otkrio i kako je obitelj afganistanske djevojčice Madine koja je stradala pod vlakom i dalje je u detenciji u Tovarniku. Optužbe protiv dvojice policajaca odbačene su.

“Obitelj je stavljena u centar za upravo ovakve migrante, one kojima ne može biti utvrđen identitet. Mi ćemo njih pustiti vjerojatno u Kutinu. Humani smo kada moramo biti humani, no imamo odgovornost prije svega za građane RH”, zaključio je ministar.

Komentiraj