Božinović o zaključcima sastanka sa zagrebačkim Stožerom

Nakon današnjeg sastanka u Vladi zbog velikog porasta novozaraženih u posljednja 24 sata, članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite sastali su se sa stožerom Grada Zagreba, budući da je danas najviše novih slučajeva bilo upravo u Zagrebu – 126 pozitivnih od 1386 testiranih osoba.

Nakon završetka sastanka, šef Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako se poduzima sve kako bi se organizacijski prilagodili izazovima.

Kazao je kako je stožer Grada Zagreba specifičan jer je nadležan za najveći grad u zemlji.

“S obzirom na brojke koje rastu i pogoršanje situacije u EU i Hrvatskoj, poduzimamo sve kako bismo se čim prije prilagodili izazovima pred nama”, počeo je.

Do kraja idućeg tjedan još jedan sastanak

“Civilna zaštita grada Zagreba nam je u tom smislu od iznimnog značaja. Razgovarali smo o mjerama za nacionalnu razinu, ali i za područne urede, dakle o mjerama koje će vijeća gradske četvrti predlagati. Nastavljamo s radom. Sutra je sastanak gradskog stožera i vijeća gradskih četvrti vezano najprije za organizaciju prijevoza za Svi svete. Do kraja sljedećeg tjedna će biti još jedan sastanak, a mi ćemo se u sljedećem razdoblju ponovno sastati kako bismo procijenili situaciju u gradu i razgovarali o mjerama”, rekao je.

Potom je govorila zamjenica gradonačelnika rekavši kako će se omogućiti da dolazak građanima na groblja bude dostupan, ali uz poštivanje mjera.

Božinović: Ne isključujemo mjere po kvartovima

Jedno od pitanja medija bilo je  i jesu li moguće mjere po kvartovima.

“U ovom trenutku to ne mogu reći konkretno, ali načelno da, ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba, donosit ćemo mjere usmjerene lokalno”, rekao je ministar Božinović.

Dodao je kako su neki kvartovi veći od nekih gradova, općina i županija u Hrvatskoj po broju ljudi ali i kako to teritorijalno ipak nisu velika pdručja.

“Mjere ćemo prilagođavati trenutnoj situaciju”, rekao je i dodao kako se o mjerama razgovara i kako će se sljedećeg tjedna o njima informirati javnost.

“Učinit ćemo sve, kao što je to politika svih zemalja EU da se izbjegne ponavljanje lockdowna”, rekao je.

 

Komentiraj