Božinović o snimci policijskog nasilja nad čovjekom bez maske

“Naravno da mi nije drago ovo vidjeti, ali što čovjeka motivira da ne stavi masku?”, izjavio je ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović komentirajući na N1 snimku policijskog uhićenja čovjeka, objavljenu na 24sata.hr, koji je u vlaku odbio staviti zaštitnu masku.

“Policija će napraviti sve potrebne radnje i provesti unutarnju kontrolu”, kazao je Božinović novinarki, koja je ustvrdila kako joj uhićenje  “ne izgleda kao ples s virusom, nego kao policijska brutalnost”. Naime, u pozadini snimke, na kojoj se vidi kako policajci čovjeka izvlače iz vlaka i obaraju na pod, čuje se plač djeteta, za koji je novinarka ustvrdila kako je dijete uhićenoga.

Božinović je odbio odgovoriti je li policijska sila pretjerana. “Gospodin je prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira. Treba vidjeti što je dovelo do hapšenja. Odbio je staviti masku, a rekli smo: kad maske nema ili je se ne želi staviti, vozač ne smije pokrenuti vozilo. Čovjek zaustavlja promet, maltretira sve druge ljude. Treba istražiti sve okolnosti. Policija to radi, i dobit ćete obrazloženje je li ili nije hapšenje bilo u skladu s propisima”, kazao je ministar Božinović.

Komentiraj