Božinović o koronavirusu i mogućim novim epidemiološkim mjerama

Današnjim porastom broja novih slučajeva zaraze, dolaskom hladnijih dana – za očekivati je da će doći i do novih epidemioloških mjera. Mnogo je pitanja za prvog čovjeka Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji se danas sastao s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljskih djelatnosti.

“Što se tiče današnjeg sastanka mi smo pokazali koliko je stožer spreman daleko ići u dijalogu, a dijalogu nema alternative. Ono što je danas bilo jasno svim sudionicima tog sastanka je da smo svi na istom poslu, da nam je svima cilj isti”, kazao je Božinović gostujući u Dnevniku HTV-a.

Taj cilj je, kazao je, s jedne strane da se ne povećava značajno broj novozaraženih osoba u Hrvatskoj, a s druge strane da u ovakvim uvjetima “pokušavamo zajednički vidjeti koje su to okolnosti u kojima sve te djelatnosti mogu nastaviti svoj rad.”

Moramo svi u svemu ovome nešto naučiti i prilagoditi se

Na pitanje razmišlja li o nekim jačim mjerama, Božinović je odgovorio kako su jače mjere za neke situacije koje se, nadaju se, mogu izbjeći ako se pridržavamo mjera koje se u konačnici uvijek svedu na isto.

“Koliko se održava distanca, higijena ruku, nosa, maske u zatvorenim prostorima. Ako se to može, naravno u nekim situacijama kao što je rad kafića, klubova – to nije normalna okolnost za njihovo poslovanje, međutim, moramo svi nešto u svemu ovome naučiti i prilagoditi se”, kazao je Božinović.

Komentiraj