HINA/ Tomislav PAVLEK

Božinović o izručenju Todorića: “Sve je po planu”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je za 24sata komentirao izručenje Ivice Todorića. Kazao je kako ‘sve ide po planu” “Londonski sud je zakazao ročište za 10. travnja i taj proces traje. Vidjet ćemo pravorijek suda u Lonodnu”, poručio je ministar.

Na pitanje o efektima lex Agrokora, ministar je rekao kako su efekti ti da je spašena hrvatska ekonomija. “Jedan cijeli sektor proizvodnje hrane, poljoprivrede i trgovine pao bi na koljena da nije usvojen ‘lex Agrokor'”, kazao je.

Upitan o odnosima sa susjedima u okruženju kazao je kako Hrvatska ima strateški položaj u ovom dijelu Europe, ali i je i raskrižje ekonomskih puteva. “Hrvatska nema pretenzije prema nikome. No iz njezinog položaja proizlazi politika iz okruženja jer ako u svojoj politici nemate dobar odnos s Hrvatskom onda teško da preko nje možete ostvariti svoje ekonomske, političke i druge interese”, kaže ministar i dodaje da susjedi moraju razgovarati, ali ti razgovori moraju biti dobro pripremljeni i rezultirati nekim konkretnim dogovorima.

Komentiraj