Božinović o Bernardićevim kritikama: “Bernardić je toliko lapsusa napravio da je to teško pratiti”

Čelnik nacionalnog Stožera Civilne zaštite, potpredsjednik Vlade Davor Božinović komentirao je na konferenciji za medije izjavu šefa SDP-a Davora Bernardića da se još 9. siječnja moglo predvidjeti da će u Hrvatskoj doći do epidemije.

“Sve što bi bilo konstruktivno mi smo naravno uvijek spremni razmotriti, ali politiziranje u ovoj situaciji nije dobro došlo. I ako je od gospodina Bernardića, previše je”, rekao je Božinović. Dodao je kako je Bernardić toliko lapsusa napravio da je to teško pratiti i podsjetio na niz izjava šefa SDP-a u posljednje vrijeme.

“Kad je Vlada krenula i osnovala krizni stožer ministarstva zdravstva, kad je bio prvi slučaj potvrđenog koronavirusa, rekao je da nema razloga za paniku i da misli da se neće pretvoriti u epidemiju. Onda je napadao Stožer da je kasnio s primjenom mjera, onda je dovodio u pitanje mjere… Ne bih stvarno komentirao, ovo nisu vremena za politiziranje. Gospodin politizira preko mjere. Svi ovdje dajemo sve i nije bitna ni stranka ni politička opcija, sve što bi bilo kontruktivno smo spremni razmotriti, ali politiziranje u ovoj situaciji nije dobrodošlo i ako je od gospodina  Bernardića, previše je.”, rekao je Božinović.

Komentiraj