Božinović: “Nisam znao, niti mogao znati za izvide u aferi JANAF”

Aktualna afera JANAF  podigla je poprilično”prašine” oko saznanja o samoj akciji i informiranju premijera o istoj.

Podsjetimo, predsjednik Republike ne odustaje. Može li vlast u Hrvatskoj biti obaviještena o tajnim istragama. Zoran Milanović misli da mora i time nastavlja do sad najžešći sukob s premijerom, ali i DORH-om.

Svoj komentar o cijeloj situaciji i postupanju komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

On kaže kako nije znao za izvide u aferi Janaf, te dodaje kako ne može znati niti u bilo kojem slučaju izvida koji provodi policija u koordinaciji s USKOK-om i DORH-om.

“Takav je zakon. Glavni ravnatelj me izvijestio večer prije da je dovršeno kriminalističko istraživanje, da je došlo do uhićenja i da će sutradan biti privedene još osoba”, rekao je Božinović u RTL-u Danas.

Koliko je pametno da premijer ne zna da će se dogoditi krucijalno uhićenje kada je riječ o čovjeku koji imenuje Vlada i koji radi u tvrtki u kojoj se vrte milijuni? Božinović ponavlja da je takav zakon.

”Kad postoji osnova sumnje, pogotovo kad su u pitanju uskočka djela, onda to radi uzak krug ljudi, u policiji to rade službenici koji su na tom predmetu. Ne znaju ni svi državni odvjetnici o tom predmetu. Ukoliko se traže dodatne tajne mjere, onda se traži odobrenje suda.”

Da je bila ugrožena sigurnost premijera, onda to spada u domenu nacionalne sigurnosti, komentirao je Božinović.

 

Komentiraj