BOŽINOVIĆ ‘Nije poanta u kaznama ako vi zbog svog ponašanja izazovete nečiju smrt’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Dnevnik Nove TV je pojasnio kako će život funkcionirati s novim mjerama koje je Stožer donio u subotu.

Ministar je objasnio kako će u autobuse moći samo oni koji rade u službama koje su neophodne, a to su: hitne službe, zdravstveno osoblje te zaposleni u prodavaonicama. Svi oni će dobiti kartice.

“Građani koji nisu dio ovih službi, više ne mogu računati na javni gradski prijevoz”, kazao je ministar, dodavši da je prvi dio iskaznica već napravljen te da će ih početi dijeliti sutra.

“Ukinuli smo međugradske linije. Bitno je da se što više izoliramo. Svi ti kontakti se moraju svesti na najmanju moguću mjeru. Svi osim onih koji moraju otići u nabavku i vratit se doma, otići na posao i vratit se doma. To će vrijediti naročito za starije ljude”, smatra ministar.

Otočanima je obrćao da će imati redovitu opskrbu te pristup bolnicama. Svima koji nisu s otoka, sugerirat će se napuštanje otoka.

“Ja vas sve lijepo molim, nemojte izlaziti iz kuća, samo do dućana. funkcionira, ništa neće faliti. Nemojte izlaziti. Također, HZJZ je izdao posebne upute kako se ponašati u domovima. Moraju se ljudi početi navikavati da će više živjeti u zatvorenom nego otvorenom”, apelirao je ponovno ministar.

Posebno je naglasio i da sanitarna inspekcija i policija rade svoj posao i tako što izdaju kazne.

“No nije poanta u kaznama ako vi zbog svog ponašanja izazovete nečiju smrt. Mjera se treba pridržavati, a država će se pobrinuti da to bude tako”, zaključio je ministar Božinović.

 

Komentiraj