BOŽINOVIĆ "Nema se HDZ što postavljati po pitanju Brkića"

Robert Anic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je komentirao kaznenu prijavu protiv potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. “Nema se HDZ što postavljati po ovom pitanju, pustimo da proces ide svojim tijekom”, rekao je Božinović za N1.
“Policija je izašla s onoliko detalja s koliko je u ovom trenutku mogla, kad je u pitanju i njihov i rad drugih institucija, sad je to predmet u nadležnosti DORH-a i daljni tijek je na njima i oni mogu nalagati mjere koje su potrebne”, dodao je.
Podsjetimo, Ravnateljstvo policije u ponedjeljak je u priopćenj navelo kako podiže kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića, njegovog brata Joze, Franje Varge i Blaža Curića zbog ‘snovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba’.
“Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima”, navodi se, između ostalog, u priopćenju.

Komentiraj