BOŽINOVIĆ ‘Nema razloga sumnjati u disciplinu vjernika’

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za RTL je komentirao prve dane popuštanja mjera u borbi protiv koronavirusa, potvrdivši da se e-Propusnice neće ukidati prije 11. svibnja.

“Podijelili smo faze u tri etape u kojima ćemo pratiti kako se odvija situacija s koronavirusom, raste li broj oboljelih jer to je ključni parametar da vidimo idemo li iz prve u drugu, iz druge u treću fazu. Uspješnost jedne faze omogućuje ulazak u drugu. Imamo dobru epidemiološku situaciju, no sad svi moramo biti pametni i displinirani da bismo je održali”, naglasio je ministar

Ministar je komentirao i otvaranje crkava u nedjelju, kazavši kako su u komunikaciji s predstavnicima vjerskih zajednica te kako je održavanje fizičke distance ključno.

“Ovisit će vjerojatno i o veličini crkve. U veću bi moglo više ljudi, u manju manje. Postoji i mogućnost održavanja i misa na otvorenome”, kazao je ministar, dodavši da “nema razloga sumnjati jer se pokazala disciplina kad su u pitanju vjernici, svećenici svih konfesija”.

Ministar Božinović je prokomentirao i nadolazeće izbore, kazavši da nije poznato kad će se izbori održati, ali da će se sve znati na vrijeme.

Komentiraj