HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

BOŽINOVIĆ “Ne znam gdje su Todorići, to nije moj posao”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je prokomentirao današnja uhićenja u akciji Agrokor.

“Ne znam gdje su Todorići i to nije posao ministra unutarnjih poslova. Ono što smo mogli čuti to je da će svi biti dostupni pravosudnim tijelima”, rekao je na početku Božđinović dodajući kako nema nikakvih kontakata s obitelji Todorić. “Kako bismo mi mogli biti u kontaktu s Todorićem ili bilo kim? Policija o tome nema nikakvih saznanja jer cijeli posao, sve djelatnosti vezano uz istragu kooridniralo je Državno odvjetništvo u suradnji s drugim insitucijama koje su počele jutros u 6 sati s pretragama”, objasnio je.

Božinović je rekao da je informaciju o akciji primio u šest sati ujutro kad ga je nazvao glavni ravnatelj policije i rekao mu da se istraga obavlja na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Na pitanje što će se dogoditi ako Ivica Todorić eventualno negdje zatraži politički azil, Božinović je odbacio svaku sumnju da se u ovom slučaju radi o političkom progonu. “Kakav politički progon? To apsolutno odbacujem jer kad se govori o pronevjerama u financijskom poslovanju, greškama u vođenju knjiga, što je tu politika?”, odgovorio je Božinović.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao i kako se Vlada možda nagodila s Todorićem. “To su gluposti, a što se tiče čelnika oporbe koji je u stanju upropastiti stranku, hvala Bogu da nisu na vlasti, tko zna što bi bilo od naše ekonomije da vode državu u ovako ozbiljnoj situaciji”, kazao je ministar.

Dodao je i kako bi o Istražnom povjerenstvu trebali odlučiti saborski zastupnici. “HDZ i Vlada premijera Plenkovića želi da se istraži sve vezano uz Agrokor, pa i politička odgovornost. Ovo je Vlada koja je spasila hrvatsko gospodarstvo, koja je spriječila da 30.000 ljudi ostane bez posla i to je poanta! Da hrvatska Vlada nije sustavno pristupila ovom problemu, mi bismo danas bili na koljenima i žalosno je da to oporba ne razumije”, rekao je Božinović.

Na kraju je kazao i kako vjeruje ministru Mariću.

Komentiraj