Božinović komentirao prelazak Zeljko pod okrilje MUP-a

Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je komentirao činjenicu da će od Nove godine ponovno biti šef Sandri Zeljko, koju USKOK tereti da je lažirala njegove potpise. Zeljko je, podsjetimo, zajedno s Tomislavom Sauchom, glavna akterica ‘afere Dnevnice’.

Ona je u ižujku prošle godine premještena u Ured za razminiranje, koji će od nove godine doći pod palicu Ministarstva unutarnjih poslova.

“U sklopu racionalizacije državne uprave Vlada je donijela odluku o pripajanju niza agencija ministarstvima. I MUP će tako preuzeti poslove niza agencija. Mi po zakonu preuzimamo sve djelatnike koji rade u tim pravnim osobama čije poslove preuzima MUP, sve skupa će u Ministarstvo preći više od 800 ljudi. Tako da ja tu nemam što komentirati. Radi se o zakonu koji se automatski primjenjuje”, objasnio je ministar Božinović novinarima.

Zeljko, kako su objavili mediji, već gotovo dvije godine ne dolazi na posao, zbog bolovanja, a Božinović kaže kako ‘u svakom slučaju dugotrajnog odsustva MUP traži da nadležna komisija odredi radnu sposobnost’.

Osumnjičena za lažiranje potpisa Božinovića, a sada će joj biti šef

Komentiraj