Božinović kaže da zasad nije moguće popuštanje mjera na lokalnoj razini

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u ponedjeljak je na konferenciji za novinare komentirao povoljniju epidemiološku situaciju, no upozorio je kako za sada još uvijek nije moguće popuštanje mjera.

“Brojevi jesu bolji, ali u dobrom dijelu zemalja koje nas okružuju je teško, teško možemo govoriti da je situacija s epidemijom stabilna. Ići će se kroz svaku mjeru i procjenjivati njezin eventualni učinak. To je sve što vam mogu reći. Ne mogu biti precizniji, mi smo svjesni svega, znate koji su prioriteti”, rekao je Božinović te dodao kako se raspravlja o svim činjenicama koje su relevantne za donošenje odluka.

Regionalni stožeri mogu predlagati samo strože mjere, istaknuo je Božinović i podsjetio da će 1. veljače na snagu stupiti nova odluka o mjerama. “Postoje neke najave s regionalnih razina, pa i razgovori koje vodimo o tim zahtjevima, međutim sve to treba dobro sagledati, Hrvatska je mala, neko popuštanje u načelu ne može se odnositi samo na stanovnike te regije. To može biti faktor privlačenja i ljudi van te regije”, rekao je ministar i napomenuo kako za sada nije moguće popuštanje mjera na lokalnoj razini.

U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3276. Među njima su 1742 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 139 pacijenata. Preminulo je 39 osoba.

Alemka Markotić kaže da je mutirani virus već u Mađarskoj, Capak otkrio da će građani moći birati cjepivo

Komentiraj