BOŽINOVIĆ I CAPAK O PUTOVANJIMA ZA USKRS: “U ovom trenutku nije pametno putovati”

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na današnjoj je konferenciji za novinare poručio da nitko, bez nužne potrebe, ne bi trebao putovati, čak ni unutar Hrvatske.

”Poruka epidemiologa, ali i stožera civilne zaštite su jasne. Bez nužne potrebe nitko ne treba putovati, a to se odnosi i na putovanja unutar zemlje. Ministarstvo uprave je stavilo u funkciju izdavanje e-propusnica koje omogućavaju međugradsku komunikaciju, a do četvrtak u podne izdano je njih 12.736”, kazao je Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak poslao je poruku onima koji žive u inozemstvu. Pozvao ih je da ne dolaze za Uskrs. Kaže da će ako dođu, morati u samoizolaciju 14 dana. “Pozivamo ih da u ovom trenutku nije pametno putovati”, rekao je.

Božinović je dodao da je od poslodavaca izdano 8740 e-propusnica, od stožera civilne zaštite 3578, od liječnika primarne zdravstvene zaštite 215, a od tijela državne uprave 193 e-propusnice.

”Zbog velikog broja zahtjeva za e-propusnicama došlo je do poteškoća koje nadležni rješavaju u hodu i vjeruju da će sustav raditi bez pritiska. Važno je shvatiti da su e-propusnice namijenjene za aktivnosti koje su nužno potrebne i neodgodive situacije i poslove i ne treba ih zloupotrebljavati”, rekao je Božinović.

Komentiraj