Sjednica Sabora održat će se u staroj zgradi INA-e, Beroš i Božinović najavili još strože mjere

Državni vrh održao je u ponedjeljak još jedan krizni sastanak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. nakon sastanka medijima su se obratili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zdravstva Vili Beroš.

Božinović je rekao kako su razmatrali kako će usporiti širenje zaraze te će više informacija dati na redovitoj sjednici Stožera u 16 sati. Kazao je i kako nema novih informacija o žrtvama potresa.

“Štete se još utvrđuju. I da je riječ o poptuno normalnim okolnostima, to je posao koji traje dugo. Sada se prvo mora utvrditi koji su to objekti u kojima ljudi mogu nastaviti živjeti”, rekao je.

Najavio je kako se ide prema ograničavanju napuštanja prebivališta za sve osim za one koji su nužni za to da život ide dalje. “Mi kao što vidite idemo prema sve i strožim mjerama kretanja. Do toga da će se kretati samo oni koji trebalu obavljati posao kako život ne bi stao. No to ne znači sve službe, nego sve više idemo prema službama koje su nužne i izlazak za potrebe koje su nužne”, rekao je Božinović

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako su jučer dobili potvrdu da je Arena Zagreb jedna od najsigurnijih građevina u gradu.

“Nove informacije o epidemiološkoj slici dobit ćete na presici stožera. Neki objekti su van funkcije, poput dermatovenerologije na Šalati. Prilagođavamo se iz trenutka u trenutak. Od 12 hospitaliziranih bolesnika nakon potresa, većina je lakše ozlijeđeno. Nažalost, ozlijeđena djevojčica je i dalje životno ugrožena”, rekao je.

Medijima se prvotno obratio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji je izvijestio da će se sjednica Sabora održati u staroj zgradi INA-e.

“Također, saborski zastupnici putovat će zbog obaveza koje imaju tako da se odredba o izuzecima od zabrane napuštanja odnose i od njih”, rekao je Jandroković.

Komentiraj