Davor Puklavec/PIXSELL

BOŽINOVIĆ “Huligani će se, uvijek, pronaći i sankcioirati”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović referirao se na subotnji napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, piše N1.

“Osuđujemo napad, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta. Međutim, naglasio bih da se sportski događaji odvijaju u kontinuitetu: samo jučer su u Hrvatskoj uz Crvenu zvezdu bila još tri vaterpolska kluba iz Srbije, jedan u Šibeniku, jedan u Makarskoj i još jedan u Splitu. I danas u Zagrebu gostuje košarkaški klub iz Srbije i ne bih generalizirao stvari, pogotovo da se stvori dojam da je Hrvatska nesigurna. Ovaj događaj se ne može opravdati, hrvatska policija promptno je reagirala, uhićena su trojica počinitelja, nastavlja se kriminalistička istraga, traga se za još dvojicom počinitelja”, rekao je Božinović.

Trojica uhićenih će nakon što policija obavi posao biti predani pritvorskom nadzorniku te kasnije na ispitivanje Državnom odvjetnišvu.

Na pitanje je li bilo kakvih propusta Božinović je kazao da će sve detalje utvrditi kriminalističko istraživanje.

“Čini mi se veoma važno reći, da kad govorimo o generalnom stavu policije, da svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe, ali i drugi, policija će u činiti sve da ih pronađe i sankcionira”, rekao je Božinović.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić jučerje najavio da će zbog incidenta poslati prosvjednu notu Hrvatstkoj. Božinović je potvrdio da je nota uručena hrvatskom diplomatskom predstavniku u Beogradu.

Na kraju je još jednom naglasio da je policija u ovom slučaju “reagirala promptno i kako treba”.

Komentiraj